Om Bu i Nore ... og garnsurr i Nore

I 2011 ble det bestemt at Nore skole skulle legges ned. Dette bidro til en innbyggerinitiativ i Nore, og organisasjonen Bu i Nore ble etablert. Siden da har folk i Nore strikket inn Norefjord bru, gjenåpnet og pusset opp gamle Norefjord stasjon. Vi HAR fått flere innbyggere, og flere av dem kommer fra fjerne strøk.

Galskapsprosjektet - genser til Norefjord bru 2012

"Jo flere varmende masker - jo triveligere blir det å bo her!" Dette var tanken bak strikkeaksjonen "Vi strikker inn Norefjord bru". Hele Norefjord, og flere andre utflyttede noringer, strikket lange remser som vi sydde på rekkverket på brua. Det var en fantastisk aksjon, og en tid med mye moro og tull og tøys. Det ble strikket over 300 meter remser til brua. Dessverre tok vind og føreforhold knekken på maskene etterhvert, og i løpet av 2015 måtte brua demonteres til vår alles store sorg.

Her kan du finne den gamle bloggen til strikkeaksjonen "Garnsurr i Nore", og her finner du en video som Laagendalsposten laget ved bruåpningen.

Her finner du et oppslag fra NRK Buskerud. Og her finner du tv-innslaget fra bruåpningen også fra NRK Buskerud.

Rydding av tursti fra Norefjord til Kravik ble startet i 2012.

Rydding av tursti fra Norefjord til Kravik ble startet i 2012.

Bu i Nore

Bu i Nore har tatt mange initiativ i bygda etter at den ble etablert. I starten ble det laget en kalender hvor bygdas ungkarer ble presentert, i håp om at noen kvinner ville komme hit og slå seg sammen med dem. Videre kom bruprosjektet (se venstre spalte), og siden har Bu i Nore arrangert dugnader for å lage tursti langs Norefjorden, gått i bresjen for gjenåpning av Norefjord stasjon (se høyre spalte), arrangert julemarkeder og jobbet overfor kommunen med å lage nytt boligfelt på Norefjord - Hvaale 2. I skrivende stund er nesten tre nye hus bygget, og flere står for tur.

Norefjord stasjon - kafearrangement i forbindelse med Uvdal triathlon 2015.

Norefjord stasjon - kafearrangement i forbindelse med Uvdal triathlon 2015.

Norefjord stasjon

November 2014 ble dugnadsarbeidet startet for gjenåpning av Norefjord stasjon, som hadde stått tom og ubrukt i en årrekke. Stor dugnadsinnsats ble iverksatt, med maling og oppussing av 2. etasje. Elever ved bygglinja på Numedal videregående skole bygget sittebenker i 2. etasje, og pusset også opp vegger og i 1. etasje våren 2015. Stasjonen ble høytidelig åpnet ved julegrantenningen i desember 2014. På Norefjord stasjon arrangeres det strikkekafe en gang i måneden, og quiz første fredagen hver måned. Stasjonen blir utleid til forskjellige arrangementer også.

Garnsurr laget et strikkeprosjekt før jul 2014 - vi strikket julekuler til juletreet vårt - det fineste i hele landet!